Az első kovászos bejglit a következő recept alapján tervezem elkészíteni:

  • fehér búzakovász (80% hidratáltságú) 130 g
  • tej 70 g
  • BL55 finomliszt 190 g
  • cukor 40 g
  • tojás sárgája 1 db
  • vaj 48g
  • sertés zsír 24g
  • só 5 g

Töltelék 1

  • darált mák 100 g
  • cukor 80 g
  • tej 45 g
  • reszelt narancshéj 5 g
  • szilvalekvár 30 g

Töltelék 2

  • darált dió 105g
  • cukor 85 g
  • forró tej 20 g
  • reszelt narancshéj 5g
  • sárgabarack lekvár 40g
  • fahéj

Forrás:
https://kovaszlabor.blog.hu/2018/12/18/bejgli_kovasszal

A végső cél, hogy kemencében készítsük el a bejglit, viszont első körben egy elektromos sütőben jól működő, kovászos recept megtalálása a célom.