Az első kovászos bejglit a következő recept alapján tervezem elkészíteni:
- fehér búzakovász (80% hidratáltságú) 130 g
- tej 70 g
- BL55 finomliszt 190 g
- cukor 40 g
- tojás sárgája 1 db
- vaj 48g
- sertés zsír 24g
- só 5 g
Töltelék 1
- darált mák 100 g
- cukor 80 g
- tej 45 g
- reszelt narancshéj 5 g
- szilvalekvár 30 g
Töltelék 2
- darált dió 105g
- cukor 85 g
- forró tej 20 g
- reszelt narancshéj 5g
- sárgabarack lekvár 40g
- fahéj
Forrás:
https://kovaszlabor.blog.hu/2018/12/18/bejgli_kovasszal
A végső cél, hogy kemencében készítsük el a bejglit, viszont első körben egy elektromos sütőben jól működő, kovászos recept megtalálása a célom.